7 Mart 2013 Perşembe

Dördüncü Murad Tek Eşi Vardı



 Dördüncü Murad Tek Eşi Vardı tamamı >>


4muratİslamiyete göre bir erkek 3 kadın ile evlenebilmektedir. Eskiden savaşların çok olması hali ile erkek nüfusunun ölmesi sonucu bir çok kadın tek başına yaşamının zor olduğu günlerde dul kalıyorlar ve hayatlarını sürdürmekte zorlanıyorlardı

Padişahlarımız genellikler 3 hanım ile evlidirler. Saraylarında yüzlerce esir genç kızlar bulunmasına rağmen 3 kadın ile evli olan padişahların bu hanımlardan olan erkek çocuklarının taht hakları mevcuttu.

Padişahların genellikle bir çok çocuğu bulunurdu. Tıpın fazla gelişmiş olmaması ve mutlaka erkek çocuğun olması ve ülke geleceği, hanedanın devamı için bu şarttı.

Sultan Murad Padişah olduğunda sadece 11 yaşında idi. Genç Osman'nın çok genç yaşta yeniçeriler tarafından öldürülmesi, Mustafa'nın ise akli dengesinin yerinde olmaması sonucu.Taht bir çocuğun eline kaldı.Bu dönemde ülkeyi kart vezirlerle padişahın annesi Mayperker Sultan yönetmiş.

Fakat Dördüncü Murad yaşı ilerledikçe tahtı ele geçirmiş.Ülkede tek başına hakimiyeti sağlamış.Bir çok yasaklar koymuş.Yeniçerileri dizginlemiştir.

Dördüncü Murad'ın sadece tek bir eşi vardır.Adı ise Ayşe'dir. 



Dördüncü Murad Tek Eşi Vardı tamamı >>


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder