10 Mart 2013 Pazar

DÜNYA ALARM VERİYOR



 DÜNYA ALARM VERİYOR tamamı >>


 Toprak,su,madenler,ormanlar ve enerji kaynakları doğal kaynaklardır.Bunlar insanların ve bütün canlıların yaşamı bu kaynaklara bağlıdır.Biz insanlar tarih boyunca ihtiyaçlarımız için bu kaynakları hem kullandık ve kullanıyoruz hem de yaşadığımız çevreyi değiştiriyoruz.Ancak şunu bilmeliyiz ki bu kaynaklar sınırsız değildir.Bugün de bu kaynakları hızlı bir şekilde bilinçsizce tüketmeye devam ediyoruz.


Dünya milyarlarca(6,5 milyar) nüfusuyla hızla artmaktadır.Şu an kullandığımız bir çok kaynak ileride tükenecektir.

*İleride açlık ve susuzluk insanları bekleyen en büyük tehlikedir.

*Tarım topraklarının gittikçe azalmasına karşın bu dünya ileride daha fazla insanı nasıl doyuracaktır.?

*Tatlı ve kaynak sularının hızla tüketilmesi ile yıllar sonra balığın tadının ne olduğunu bilebilecek miyiz?

*Çevreye bıraktığımız her türlü çöp(elektronik,kimyasal,plastik,cam vb.) ile doğanın bunlarla nasıl mücadele edeceğini düşünüyoruz?

NOT: Ülkemizde aynı tehlikeler altında bulunmaktadır.Gittikçe yaygınlaşan kimyasal gübreleme,ilaçlama,ormanların yakılması veya yok edilmesi,suların dikkatsizce kullanılması,göl ve akarsuların tarla sulamalar yolu ile kurutulması,sularımızda zehirli atıkların artması,madenlerimizin israf edercesine harcamamız Türkiye için de aynı tehlikenin geldiğini gösteriyor.

 Çözüm: Bitmeyecekmiş gibi görünen  bu doğal kaynaklar bizim bilinçsizce davranışlarımız yüzünden tüketilmektedir.Sağlıklı bir yaşam temiz bir doğal çevre de olur.Gelecek nesillere  temiz bir çevre bırakmak için doğal kaynakları bilinçsizce tüketmemeliyiz.

Kaynak:mehmetsevimulusal.k12.tr



DÜNYA ALARM VERİYOR tamamı >>


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder