7 Mart 2013 Perşembe

I.Ahmet Padişah Olduktan Sonra Sünnet Oldu



 I.Ahmet Padişah Olduktan Sonra Sünnet Oldu tamamı >>


1.ahmetBabası III.Mehmed'in genç yaşta ölümü ayrıca 19.Yaşlarında iki tane oğlunu sağ iken boğdurmak zorunda kalması ile I.Ahmet 14 yaşında padişah oldu.

Anadolu da başlayan celali isyanları sonucu I.Ahmed sancağa gönderilmemişti. Sarayda yetişmişti.Artık padişahların tamamı sancağa çıkmamış saraydan tahta oturmuşlardır.

I.Ahmed son derece dindardı .Bu yüzden kendisine sultan deniliyordu. Koskoca padişah şehini sık sık saraya çağırıyor. Abdest suyunu döküyor havlusunu taşıyordu. Bırakın üç kıtaya hakim olan bir devlet padişahı, küçücük bir devletin hükümdarı  bile bu davranışta bulunmazdı.Fakat Osmanlı Hükümdarları bilim adamlarına, ilim sahiplerine her zaman son derece saygılı olmuşlardır.

1.Ahmet tahta geçtikten sonra hiç bir kardeşini öldürmemiştir. Söylentiye göre öldürecekti ama kendisinin daha çocuğunun bulunmamasından dolayı kendi başına bir iş geldiğinde padişah sülalesinin kuruyacağı korktuğu dile getirilir. 10 yaşındaki kardeşini öldürmemiş daha sonra kendi çocuğu olmuş ama yine canını bağışlamıştır. I.Ahmed merhametli bir padişahtır.Babası yaklaşık 19 Kardeşini devletin geleceği için öldürmüştü.

Gelelim konumuza.Genç padişah başa geçmesinden yaklaşık 33 gün sonra gösterişsiz bir sünnet merasimi yaptı. Muhtemelen utancından kimse duymadan sünnet oldu. Halbuki sünnet düğünleri sarayda büyük bir şölen havasında geçerdi.

Babaannesi Safiye Sultan'ı saraydan uzaklaştırmıştı.Genç padişah ülkenin başına geldiğinde bir çok sorun ile karşı karşıya kaldı. Anadolu'da celali isyanları almış başını gidiyordu.Batıda Avrupalılarla doğuda İranla Anadoluda celalilerle mücadele ediyordu

I.Ahmet 28 yaşında ölmüştür. 



I.Ahmet Padişah Olduktan Sonra Sünnet Oldu tamamı >>


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder