8 Mart 2013 Cuma

iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler



 iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler tamamı >>


iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler

Eğer yeni çıkmış olan iPhone 5 alacaksanız veya iPhone 5 çıkmasıyla fiyatları piyasadaki diğer iPhonelardan birini alacaksanız bu yazımı okumanızı tavsiye ederim.

iPhone Almak İstediğinizden emin olun

Eğer iPhone almak istediğinize emin değilseniz ilk önce piyasadaki diğer akıllı telefonları araştırın. Diğer  önde gelen telefon modelleri şunlar:

  • Samsung Galaxy serisi

  • Nokia Lumia 920 (Yakında çıkıyor)

  • Nokia Lumia 900

  • HTC marka telefonlar

  • LG 3D MAX

  • Windows’un Akıllı Telefoları

  • Sony XPeria ve diğerleri


Eğer bunları incelediyseniz ve artık size en uygun telefonun iPhone olduğunu düşünüyorsanız sıradaki aşamaya geçelim. Sıradaki aşama uygun iPhone modelini seçmek.

Uygun iPhone Modelini Seçin

 



Burada en önemli olan şey bütçeniz. Her zaman, bütçeniz uygunsa son çıkan iPhone'u seçin derim ancak şuan son çıkan iPhone olan iPhone 5'in çok sorunu var. (Işık sızdırması, arkadaki aliminyumun çabuk çizilmesi vb.) Bu yüzden eğer zamanınız varsa bu sorunları olmayan 3. veya 4. parti iPhone 5'leri bekleyin. Ama bu partilerde de sorunların hepsinin çözüleceğini garanti vermiyorum. Bu bir azda şans meselesi. Ha eğer benim az zamanım var diyorsanız iPhone 4S alın. Arada pek bir fark yok zaten. Eğer bütçeniz kısıtlıysa iPhone 4 alın. 3GS ve öncekilerini tavsiye etmiyorum çünkü iPhone 3G ve 2G'nin final sürümü yayınlandı ve artık bu telefonlara yeni çıkan uygulamaları yükleyemiyoruz ve final sürümünde olan iPhone 3G'ler çok yavaş. (2G hakkında bilgim yok.) Evet eğer hangi modeli seçeceğinize karar verdiyseniz sıradaki aşamaya geçelim. Sıradaki aşama uygun depolama alanlı iPhone seçmek.

Uygun Depolama Alanı Seçin

Apple bu konuda her telefonda 3 yada 4 farklı seçenek sunuyor. iPhone 4S'te seçenekler 16 GB, 32 GB ve 64 GB. iPhone 5'te de bu seçenekler sunulmakta. iPhone 3GS'te ise 8 GB, 16 GB ve 32 GB seçenekleri var. Benim önerim 32 GB ve 64 GB. Çünkü zamanla  bir çok şey indiriliyor ve haliyle hafıza doluyor. Bütçeniz uygunsa yüksek bir depolama alanı seçmenizi aşırı şekilde öneriyorum.

Evet son olarak seçmeniz gereken şey ise renk. Apple seçenek olarak iPhone 3G, 3GS, 4 ve 4S'te siyah ve beyaz renklerini iPhone 2G ve 5'te ise çift renkli kasa seçeneği sunuyor. Bu tamamen zevk meselesi. Bunun hakkında bir şey diyemem. Evet yeni alacağınız iPhone'u seçtiniz. Ama aşağıdaki şeylere de dikkat etmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilmekte.

YANLIŞLIKLA SİM KİLİTLİ TELEFON ALMAYIN

Bir çok insan daha ucuza geldiği için telefonu yurt dışından bir arkadaşına kendisi için aldırıyor. Ama telefon Türkiye'ye geldiğinde sim kilitli olduğundan çalışmıyor yada sadece iPod oloarak kullanılabiliyor. İşte bunu yaşamamak için yurtdışından alacaksanız simfree (Sim kilitsiz) olarak almanızı yada Türkiye'den abonesi olduğunuz operatörden almanızı öneriyorum.

GARANTİSİZ KALMAYIN

Eğer telefonu yurt dışından alırsanız telefon simfree olsa bile Türkiye'de garantisi kullanılamıyor. Garanti için alındığı ülkeye götürülmesi gerekiyor. Bu konuda dikkat edin.

İKİNCİ EL iPHONE ALIRKEN DİKKAT! 

Ben bilmediğiniz kişiden ikinci el telefon almamanızı öneriyorum. Çünkü bazı kötü niyetli kişiler telefonun  içinden bazı parçaları söküp satabiliyor ya da onları ucuzları ile değiştiriyor. Bu yüzden telefonu aldıktan sonra mağdur olabiliyorsunuz. Ama piyasadaki herkesin böyle yaptığını düşünmeyin tabi ki de sağlam cihazlarda piyasada bulunuyor.

İpuçlarımız bu kadar yeni iPhone'unuzu güle güle kullanın.



iPhone alırken dikkat edilmesi gerekenler tamamı >>


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder